Last van eelt? Zo voorkom je eelt!

Wat is eelt?

Eelt is een plaatselijke verdikking van de bovenste laag van je huid. Het ontstaat bij wrijving of druk op de huid. Meestal is eelt gewoon een beschermlaag voor je huid, maar soms blijft die hoornlaag verdikken en dat zorgt dan voor pijnklachten. Dat heet overmatige eelt. Het is belangrijk om overmatig eelt regelmatig te laten verwijderen door een pedicure.

Eelt is meestal gelig van kleur. Het voelt vaak hard en een beetje ruw. Door wrijving of druk worden er meer huidcellen aangemaakt dan er afsterven, zo verdikt de huid langzaam. Daar kun je last van krijgen: het kan pijn doen, een vermoeid gevoel geven en/of leiden tot likdoorns en kloven. Je kunt dit makkelijk laten verwijderen bij de pedicure.

Hoe voorkom je eelt?

Je kunt niet alle eelt voorkomen. Omdat eelt ook een beschermende functie heeft, is niet alle eelt slecht. Mijn grootste tip om klachten te voorkomen is om je huid soepel te houden. Zo voorkom je bijvoorbeeld pijnlijke kloven in je voet. Smeer dagelijks een verzorgende hydraterende voetcrème op je voeten, zo blijven je voeten zacht en netjes. Let er bij het smeren op dat je niet tussen de tenen smeert.
In mijn pedicure-salon verkoop ik voetcrème voor elk type voet. Veilig voor alle huidtypes en geschikt voor mensen met diabetes.

Wil je eelt, likdoorns of kloven laten behandelen?

Heb je last van overmatige eeltvorming? Kom langs! Ik kan hardnekkig eelt verwijderen, eventuele likdoorns behandelen, oorzaken achterhalen en preventieve maatregelen adviseren. Maak direct een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *